Home Programma 2018 Heel Plo Bakt! Kaarten Contact
Het programma voor 2016


Iris Penning
"Welkom in de wereld van een professionele omdenker en observant." - Kindamuzik

Iris Penning stond in de finale van de Grote Prijs van Nederland, in Paradiso, en deed mee aan de Popronde. Onlangs deelde zij het podium met Spinvis. Het is poëtische pop waarmee Iris Penning je verwelkomt in haar hersenkroeg. Vaak vrolijk, soms duister, en boven alles met een nadruk op de tekst - misschien is zij nog wel meer dichter dan muzikant. Als "Stiekeme stoepkrijter" biecht Iris al haar kleine geheimen openbaar aan de straat. Ook kwam ze met een "Live Album Hoes": minimalistische videoclips met de albumhoes als uitgangspunt. Maar haar vondsten zitten hem vooral in woorden. Zo brengt zij bij iedere plaat ook een tekstenboekje uit, en is zij deel van het dichterscollectief "Wakkerlicht". Haar nieuwe plaat, "Spreken met Suiker" werd lovend ontvangen door o.a. Muziektijdschrift OOR.

"Spinvis knikt instemmend, Ramses Shaffy en Maarten van Roozendaal zien van bovenaf dat het goed is. Koesteren die plaat" - OOR


Het Brandt
Het Brandt is een band die je niet snel onder een noemer kunt plaatsen. De teksten zijn duidelijk, maar laten genoeg aan de eigen verbeelding over. Dat die teksten Nederlands zijn, maakt het geheel nog in grotere mate bijzonder, omdat het maar weinig bands gegeven is dit tot een geslaagd einde te brengen. Met haar eerste demo heeft Het Brandt een verzameling nummers afgeleverd die niet voor iedere luisteraar even makkelijk te verteren zal zijn. Liefhebbers van folk, sfeervolle Nederlandstalige teksten en een bluesy setting zullen echter goed aan hun trekken komen. Daarnaast heeft de band zijn eenvoudige opzet, onder andere de opname in een huiskamer, om weten te zetten in hun meest krachtige troef. Met het album "Suf Eind Der Geschiedenis heeft Het brandt een volgende stap gezet. Dit album is erg positief ontvangen. De unikeke sound van Het Brandt komt hier nog beter tot zijn recht. Met de weemoed van blues, de eenvoud van punk en de passie van folk baant Het Brandt zich een weg door schizofreen Nederland, op zoek naar nieuwe verhalen voor deze tijd. Het Brandt is voorlopig nog niet uitverteld.
Roovers & van Leeuwen
Meeuw Roovers en Robert van Leeuwen zijn twee cabaretiers die elkaar ontmoetten in het rokershok van de Koningstheateracademie. In 2015 studeerden ze af met hun avondvullende voorstelling: ''Alles Behalve Liefde''. Datzelfde jaar won dit absurdistische duo het Griffioen/Zuidplein Cabaret Festival en stonden in de finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Al met al, een cabaret duo met een eigen stijl die lekker bezig is!

''Hoewel het verleidelijk is om allerlei vergelijkingen met andere cabaretduo's te maken, zou dat Roovers & van Leeuwen ernstig tekort doen.'' -8Weekly
''Roovers & van Leeuwen is goed op elkaar ingespeeld en scoort de ene lach na de andere (...) Ze staan garant voor een half uur puur vermaak oogsten terecht en enthousiast slotapplaus.'' -Cabaret.nl over het Groninger Studenten Cabaret Festival


Agg & Ebbis
Van tussen de rivieren demonstreert dit collectief zijn optimistische kijk op brass muziek. Ook wel A16 muziek genoemd.
Het Dordtse brass quintet bestaat uit muzikanten die hun sporen verdienden in de drumcorps, soul, ska en popmuziek en spelen
regelmatig internationaal en op de Nederlandse podia.
Met een set vol muzikale invloeden uit alle windrichtingen komt Agg & Ebbis in deze samenstelling speciaal samen voor Zondaggasten in Oploo!


Jumpin' Jacks
Thomas en Lex spelen nu al bijna 6 jaar samen, sinds de basisschool zijn ze samen bezig met muziek. Na een aantal bandjes en bezettingen spelen ze nu in Jumpin' Jacks. Ze zijn erg op elkaar ingespeeld, en hun neuzen staan dezelfde richting op. Een mix van blues met garagerock en psychedelische invloeden maken dat dit duo een unieke sound heeft. Omdat ze zo goed op elkaar ingespeeld zijn durven ze risico's te nemen op het podium, waardoor geen optreden hetzelfde zal zijn en er een spanning ontstaat die de oren doen prikkelen. In 2015 werden de Jumpin' Jacks de Rock 'n Roll Jonkies van het jaar, en speelden ze o.a. op Park open in Arnhem, Kids 'n' Billies in Nijmegen, The Feel of Woodstock, De Kaaij in Nijmegen en Willemeen in Arnhem. Ze namen hun eerste singles en videoclip op en zijn als jongste talenten sinds kort aangesloten bij talentontwikkelings- en boekingsbureau Panda Bookings. They're the new kids in town!


Jasmijn van den Hoogen
Afkomstig uit Sint Hubert. Is 16 jaar oud. Speelt voornamelijk piano en soms een beetje gitaar. Ze zingt hierbij zelfgeschreven liedjes.


Magic Koen
De eerste kennismaking van Koen met goochelen was op zijn achtste verjaardag toen hij een goocheldoos kreeg. Vol overgave stortte hij zich in de trucjes en al snel liet Koen zijn eerste trucs zien aan vrienden en familie. Beetje bij beetje ging Koen zich steeds meer verdiepen in het goochelen en hij maakte zich de ene na de andere truc eigen. Na veel oefenen was het tijd voor zijn aller eerste optreden: The Magic Koen was geboren!

Nu weer een aantal jaren verder is Koen nog steeds bevangen door het 'goochelvirus'. Vele optredens verder van kinderpartijtjes tot buurthuizen en van familieoptredens tot de schouwburg, niks is Koen te gek. Zijn eigen stijl waarin hij goochelen met een flinke dosis humor combineert zorgt elke keer weer voor een unieke en onverwachte beleving.
Naast het optreden is Koen ook druk met het bedenken en maken van nieuwe trucs en act's, dit zorgt ervoor dat hij vernieuwend en verfrissend blijft voor elke show.


Taxidermist
Taxidermist is een vierkoppige rockband uit Nijmegen. Vorig jaar brachten ze – met een een uitverkochte release party in Doornroosje - in eigen beheer hun full-length debuut album 'Desert Calm' uit. Volgens 3voor12 "van alle voorkomendheden de beste tot nu toe. Taxidermist heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en is klaar voor het avontuur". Het bracht ze afgelopen jaar onder anderen op het Valkhof festival, Pre-incubate en in het voorprogramma van Troy van Leeuwen's Sweethead. De muziek van Taxidermist schiet alle kanten op: in het ene nummer melancholisch, introspectief, en soulvol. Dan weer trappen ze rauw, hard en onbesuisd het volgende refrein in, om er dolgedraaid aan de achterkant weer uit te komen. Spacey en uitgesponnen klinkt het ook op de nieuwe plaat 'Desert calm'. Denk aan Queens of the Stone Age, Mogwai, Masters of Reality, Radiohead of Beck. Maar dan anders.
Taxidermist is:
Stijn van Oers: Zang & Gitaar
Wouter Maes: Bas
Jan van Tiel: Gitaar
Peter Palermo: Drums
www.taxidermist.nl


Thomas Pieters

'Een serieuze knipoog naar Nederland!'. De immer goed gemutste Thomas Pieters trekt, studerend aan de Rockacademie te Tilburg, met zijn muzikale verhalen door stad en land. Van theaters tot het popcircuit, Thomas relativeert met zijn spitsvondige teksten en catchy popliedjes alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit.

Tot op heden niet zonder succes: Met zijn aanstekelijke performance werd hij de eerst geplaatste finalist van de Grote Prijs van Nederland (2013) en hij lanceerde zijn single 'Kassameisje' in een uitverkocht Paradiso. Pieters kon landelijk op grote mediabelangstelling rekenen toen hij die single cadeau gaf aan 70.000 (!) caissières. Zijn bijbehorende concerttour langs supermarkten werd o.a. opgepikt door 3FM, BNN, de NOS en RTL4.

Het optreden op wonderlijke locaties lijkt de dertig jarige singer-songwriter overigens allerminst te vervelen. Regelmatig trekt hij het land in op zoek naar wonderlijke mensen. Van conducteurs tot zwervers en bejaarden tot kamelen, over alles en iedereen schrijft hij ter plekke songs. Hij maakt op locatie een clip en plaatst de video's op YouTube. Een ware hit! Nadat Editie NL (RTL4) een dagje met hem mee op pad ging wijdde de EO een reportage aan zijn project die meerdere malen werd vertoond op NPO2. Zodoende keken in 2015 ruim een miljoen mensen mee met de avonturen van Thomas. Wat volgde was een uitnodiging om op te treden voor Guus Meeuwis en Pieters werd een graag geziene gast in de talkshow 'Onder ons' op Omroep Brabant.

Van een overvol Paradiso tot zingen met een kameel, deze verhalenverteller wist zich de afgelopen jaren ook buiten Brabant op wonderlijke wijze in de kijker te spelen. Op 6 juni 2016 keert hij eenmalig terug naar zijn thuishaven voor de release van zijn debuutalbum (Theater 't Speelhuis, Helmond). Daar zal hij zijn liedjes, samen met gastmuzikanten uit de top van Nederlandse muziekindustrie, presenteren op de plek waar alles begon. En wat 2016 verder nog brengen zal? Met Thomas Pieters weet u het nooit...Baard & Muts - Improvisatietheater

Jurriën Bouwkamp en Cindy Pittens, inmiddels in Oploo beter bekend als BAARD & MUTS kennen elkaar 16 jaar. In afwachting van een onvermijdelijke samenwerking, deden zij beiden ervaring op in het semiprofessioneel improvisatietheater. En vorig jaar was het zover! Speciaal voor de eerste versie van Zondagsgasten bundelden zij hun creatieve krachten in de improvisatievoorstelling: Ik had net iets...
Wegens het overweldigende succes en de steeds vollere verfwinkel van vorig jaar... publiek dat ons met open armen ontving en wilde ondersteunen met hun meest briljante suggesties... voorstellingen waar we uiteindelijk zelfs onze attributen hebben afgestaan aan het publiek; om zoveel mogelijk mensen van een zitplaats te kunnen voorzien, zijn we weer terug!! Met ons nieuwe programma: Ik had net wéér iets...
Laat BAARD & MUTS ook jouw inspiratiebron aanboren. Geef suggesties en bouw mee aan deze voorstelling vol humor en waarachtig spel! Omdat alles geïmproviseerd wordt, zullen de voorstellingen variëren van lachen om absurde types tot herkenbare realistische scènes... Neem plaats en laat je raken!


Indy Wheels
"Gevarieerde pop met een prachtige stem!
Invloeden van Tori Amos, Ricky Lee Jones en Joni Mitchell zijn te horen maar de muziek wordt nergens een kopie.
Ingetogen maar ook stevig komt ze heel sterk voor de dag.
Indywheels is heel authentiek, het gevoel dat ze weet over te brengen is niet gespeeld of voorgekauwd."

Indywheels als artiestennaam van Cindy Wielders vindt haar oorsprong rond 1997.
Ze won het Gelders Nijmeegse Singer Songwriter festival en vanaf die tijd trad zij overal op als solo artiest via New Road Music in Nijmegen. In 2000 maakte zij met haar bandleden die ze leerde kennen op het conservatorium (Artez) in Arnhem de cd Indywheels/Indywheels en werd het album de aanrader van de maand juli in de Musicmaker.
In 2012 bracht zij een album uit onder haar naam Indywheels met 'Stars and Butterflies.'
Opnieuw samen met haar oude bandleden Jorg Hartig (Gitaar), Ulf Stricker (drums) en
Matthias Bangert (Bas) en nam haar album op bij Rene Bloks van Artichoque studio te Oisterwijk.
Ze heeft het titellied gedoneerd en deze werd het tweede mooiste moment in de top 5 van fragmenten van serious request in 2012 Let's hear it for the baby's. Ze speelde dit nummer in de stromende regen voor het Glazen Huis. Waylon had haar de top 5 ingestemd met de woorden "Zij is gewoon goed"
Indywheels begint vanaf 29 februari , haar crowdfunding project voor haar nieuwe EP album "Storm Of Tranquility ". Deze zal 40 dagen lopen .
Wordt vervolgd .


deSusio Nederlandstalige 'croonermuziek'
Romantische, tragische, komische Nederlandstalige 'croonermuziek' over geluk, narigheid, relaties en de zelfkanten van de liefde. Willem Beekhuizen zingt door hem vertaalde bekende en minder bekende klassiekers uit de hoogtijdagen van het 'croonerstijdperk'. Denk hierbij aan de grote amusementsclubs van de jaren 50 en 60 in New York, Chicago, Las Vegas en zangers als Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Dean Martin. Marko van den Boom op piano en Hans Verwimp op bas slagen erin om de kracht en energie van een bigband te transformeren naar een muzikale entourage waarin ruimte is voor zowel uitbundigheid als intimiteit. Komt dat horen! Maak dat mee!

Willem Beekhuizen – zang
Marko van den Boom – piano
Hans Verwimp – bas

Raggedy Ann
Robin Haijes (Zoetermeer, 1996) windt met haar zelfgeschreven liedjes menig luisteraar om haar vingers. Vingers die het inmiddels gewend zijn een steady, al dan niet zeer rocky sound uit een gitaar te krijgen. Robin heeft een stem waarmee ze erin slaagt uit te halen naar zowel de lage als hoge tonen, die rauw is, maar even zo makkelijk zuiver klinkt. Ze is overduidelijk bloedserieus en heeft een zeer helder doel voor ogen. Robin studeert momenteel aan de Rockacademie in Tilburg, treedt zoveel mogelijk op en heeft een groeiend aantal prijzen op haar naam staan. Met haar band Raggedy Ann geeft ze een energieke show weg.


Vinyl op het pleinNick Pilmeyer
Nick Pilmeyer, geboren te 's Hertogenbosch in 1989. Nick was jarenlang zanger en gitarist van een progressieve rock band genaamd, The Realms. Toen hij op de Rockacademie gedwongen werd om het eens in een andere hoek te zoeken, kwamen er opeens allerlei Nederlandstalige pop/rock liedjes uit rollen, maar dan wel met ballen! Zowel in de muziek als in de tekst. De progressieve kant zit er nog steeds in, geen enkel liedje is 'gewoon', maar toch ligt alles nog makkelijk in het gehoor. Nick zingt veel over grote onderwerpen, zoals travestie in 'Zwaan', of politiek-economisch beleid in 'Gratis en voor niets', maar altijd met een knipoog, het moet niet té serieus worden, en om die reden zijn er zelf-relativerende nummers als 'Alles op z'n tijd', die over luiheid, uitstelgedrag en gezeik van je wederhelft gaat, en waar hij in maart 2016 de Paaspop wedstrijd mee won van Erfgoed Brabant. Op het podium blinken Nick en de Doorsnee uit vanwege de sfeer die er neer wordt gezet, de energieke live performance en de juiste intentie, die altijd voelbaar aanwezig is. "Nederpop met een scherpe tong en een zachte G, een vintage stijl en een nieuwe sound. Eigenzinnig, maatschappijkritisch, humoristisch en sporadisch filosofisch.

Avido
Kimberly Egberts (Boxmeer, 1990) begon op achtjarige leeftijd met saxofoon spelen. Ze kreeg les van Luc Jansen aan de muziekschool van Boxmeer. In 2002 werd ze aangenomen in de Jong Talent Klas van het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar ze vier jaar lang bij Jean Pennings studeerde en aansluitend twee jaar bij Martijne Janssen-van Dijk. Na haar middelbare school heeft Kimberly haar saxofoonstudie voortgezet bij Grégory Letombe aan het conservatorium van Saint-Quentin, Frankrijk. In 2010 behaalde ze hier haar DEM (Diplôme d'Études musicales). Ook studeerde ze bij Michel Mergny en Simon Diricq aan het Conservatoire Royal de Mons (België), waar ze in 2012 haar Bachelor behaalde met grote onderscheiding. Zowel in 2003 als in 2005 behaalde Kimberly een eerste prijs tijdens de regionale finale van het Prinses Christina Concours. Ook won ze het Rotaryconcours voor jonge talenten in Noord-Frankrijk in 2010 en behaalde ze in 2013 de EMCY-prijs. Kimberly volgde masterclasses bij gerenommeerde saxofonisten als Claude Delangle, Arno Bornkamp, Daniel Gauthier, Jean-Denis Michat en Vincent Davind. Als laureaat van verschillende concoursen trad ze op in binnen- en buitenland, waaronder in het Concertgebouw in Amsterdam en als soliste met het Magogo Kamerorkest in de Concertzaal van Tilburg. In 2008 en 2009 heeft Kimberly, op uitnodiging van de Nederlandse ambassade en het Prinses Christina Concours, concerten gegeven in Zwitserland. Momenteel studeert Kimberly voor vertaler Frans, Engels, Nederlands aan de Vertaalacademie in Maastricht. Als saxofoniste is ze actief als solist en in verschillende ensembles in binnen- en buitenland. Sinds 2013 vormt ze samen met pianiste Kathelijn van de Loo Duo Avido.


MagicFeet & Friends
"Een kei lekkere band" De nieuwe band Magic Feet, het beste uit de muzikale werelden van Plastic Feet en Magic Showband, zal verwachtingsvol gaan optreden. Een prachtig verhaal van 5 mannen met pure passie voor muziek die volop zin hebben om te spelen: van Fleetwood Mac tot The Cure en Joe Cocker. Willy van den Bogaard uit Vierlingsbeek, gitarist en zanger en gitarist Tonny Peeters, woonachtig in Nijmegen, besloten in 2013 een nieuwe band te beginnen. Willy daarover: "Tonny was net gestopt bij de Magic Showband (Nijmegen/Boxmeer) en ook ik met een prachtig muzikaal verleden bij vooral Plastic Feet (Boxmeer) en nu nog actief met Duo Ryder had weer heel veel zin om in een live band te gaan spelen. Lekker weer dat gevoel te krijgen van puur live muziek maken met goede muzikanten om je heen. Een andere geweldige muzikant hebben we gevonden in basgitarist/zanger Morris Holzhuizer uit Boxmeer, maar evenals ik met Nijmeegse wortels, die in 2014 erbij kwam. Morris heeft ook een duidelijk verleden bij de Magic Showband. We gingen in dat jaar bij mij thuis in Vierlingsbeek al heerlijk samen spelen. Vanaf begin van dit jaar zijn we mooi compleet met de komst van drummer/zanger Carel Copier uit Oeffelt en toetsenist/zanger Harrie van de Heuvel (Nijmegen). De muzikale roots van Carel liggen bij Plastic Feet, maar zeer ook zeker ook bij Doe Maar (1977-1981). Harrie was 37 jaar de toetsenist van de coverband Summerland uit Nijmegen, waarin ook nog twee broers van hem in speelden. Daarnaast heeft hij ervaring als gospelorganist. Onze band werd muzikaal gedoopt tot Magic Feet, het beste uit het muzikale verleden van Plastic Feet en Magic Showband. " Tonny reageert meteen met: "Een kei lekkere band. Schitterend om weer muzikaal met elkaar te dollen. "
VOOR HET GOEDE DOEL
Ik ben Veronika. Als kind woonde ik jaren lang in Oploo...de meeste kennen mij als een "beetje anders", origineel, fantasierijk en vol dromen. Een van die dromen heb ik werkelijkheid kunnen laten worden:
Mijn droom begon toen ik een klein meisje was, dat op vakantie in Frankrijk in aanraking kwam met reizigers in hun authentieke "roulottes" ofwel woonwagens. Die ontmoeting heeft destijds een passie in mij gewekt die eigenlijk nooit echt over is gegaan. Die passie heeft er later toe geleid dat ik op de Nederlandse Circusschool in Arnhem terecht kwam. Hier trainde ik ruim twee jaar lang, met het doel om ééns rond te kunnen reizen en mensen te vermaken met mijn act.
Mijn leven nam echter een andere wending en na vele omzwervingen kwam ik uiteindelijk in de zorg terecht, waar ik lang gewerkt heb. Meestal met veel plezier, motivatie en altijd met de intentie de wereld een stukje beter te maken. Ik heb met verschillende groepen gewerkt, van hangjongeren tot kinderen met autisme tot in recente jaren verstandelijk beperkte mensen met psychiatrische- en gedragsproblemen.
Nu is het echter tijd om weer terug te keren naar mijn oorspronkelijke droom: rond kunnen reizen, mensen vermaken en hopelijk een blijvende positieve herinnering achterlaten bij u, het publiek.
Toen ik dus medio 2014 met behulp van vrienden, geliefden en een klein mirakel De Papillon kon overnemen kon ik mijn geluk niet op. Langzaam maar zeker groeide er een plan (en nóg een plan en ettelijke meer) en nu mag ik u voorstellen: Papillon Entertainment
De Papillon is een karakteristieke nostalgische woonwagen. Met haar ingebouwde draaiorgel is zij enig in haar soort. Grotendeels gemaakt van hout en met haar vrolijke kleuren straalt zij een rustieke sfeer uit van ouderwetse gemoedelijkheid. Papillon Entertainment is gevestigd in Sint Anthonis, Noord Brabant.
Op 29 mei 2016 komt De Papillon naar Oploo (en ik terug naar het dorp van mijn kindertijd). Op het Molenplein zal De Papillon haar muziek laten klinken en voer ik mijn dans-act uit waarbij ik rondga met het bij een draaiorgel horende koperen geldbusje. Ik verwacht zeer gulle gaven want het geld dat ik ophaal is bestemd voor een heel goed doel: De Parel in Sint Anthonis

Marcel Verbeek, singer-songwriter
Met voorbeelden van James Taylor tot Radiohead, weet singer-songwriter Marcel Verbeek (Eindhoven, 1979) waar hij de mosterd haalt. In 2011 debuteerde hij met het sfeervolle album Days to come, dat goed werd ontvangen. Zo schreef VPRO 3voor12: 'Marcel legt een deken van warme klanken neer, bestaande uit zijn herkenbare stem met een breed register, prettig en afwisselend spel, een breed scala aan instrumenten en, nog belangrijker, een goede productie.' Vele optredens volgden. Marcel speelde samen met onder anderen Anneke van Giersbergen en Harry Sacksioni. In 2014 verscheen zijn tweede album The Widow's Waltz. Daarop staan zes subtiele, melancholieke liedjes, met bijdragen van William van Barneveld (toetsenist van Rogier Pelgrim), Melle Berendsen (Moonck), gitarist Pieter Klaassen, dobrospeler Jeroen Schmohl, bassist Paul Sips en leden van countryformatie Savannah. De pers over The Widow's Waltz: "The Widow's Waltz spreekt tot de verbeelding en bespeelt de emoties van de luisteraar op een prettige manier." – VPRO 3voor12 "Onderscheidende singer-songwriterplaten: er zijn er tegenwoordig niet zo heel veel, maar dit is er zowaar weer eentje!" – Revolver Lust for Life Magazine.


Mart Boumans
De singer-songwriter. Ik verafschuw ze. Tedere jongens met hoedjes en liedjes over gebroken harten. Begrijp me niet verkeerd, ze maken gruwelijk mooie nummers maar het is gewoon niet mijn ding. Totdat ik plotseling bij een concert van Spinvis belandde. Eigenwijze Nederlandstalige liedjes met grappige teksten vol metaforen, alliteraties en andere stijlfiguren. Eye-opener, mensen boeien met als belangrijkste wapen je teksten. Dat wil ik ook proberen en zondagsgasten is daar de uitstekende mogelijkheid voor. Voor de eerste en (misschien) wel de laatste keer.


Mariëtte Thijssen
Mariëtte Thijssen pakte na een carrière als verpleegkundige alsnog een conservatoriumstudie op. Zij volgde de opleiding Docent Muziek binnen de HKU aan het Utrechts Conservatorium met als hoofdinstrument hobo. Na afstuderen in 2007 startte ze haar bedrijf MTMuziekatelier, dat nu bijna 10 jaar groeit en bloeit. Ze speelt hobo in het Rigoletto-ensemble, een blaaskwintet dat soms wordt aangevuld met piano en altsaxofoon o.a. als gast bij bands. Sinds vorig jaar treedt Mariëtte ook zingend op, waarbij ze zichzelf begeleidt op piano. De optredens vormen zich al doende. Door een toevallige ontmoeting in zomergasten gerold, het programma wordt in de loop van de tijd gevormd en misschien wel tijdens het optreden. In ieder geval zang met piano. In ieder geval akoestisch, want dat blijft toch de meest pure vorm. Misschien wat hobo erbij, een pianostuk ter afwisseling. Maar zeker een mooi klinkend, intiem concertje.

Mrs. Ippi
Mrs. Ippi is een band met een uitgeklede, akoestische setting. Dit levert verrassende versies van bekende en minder bekende nummers op. De band is maar liefst drie ervaren zangeressen rijk. Zij worden muzikaal begeleidt door gitaar, contrabas en percussie.De dames en heren van Mrs. Ippi voegen zang en muziek samen en zo ontstaan unieke versies van nummers van o.a. Fleetwood Mac, Caro Emerald en Kylie Minogue. Als je dus zin hebt om te luisteren naar een mooie ballad, maar je wilt ook je "dancing shoes" weer eens gebruiken, dan moet je bij Mrs. Ippi zijn!


Voix Là
Gemengd koor Voix Là uit Beugen timmert flink aan de weg. Vorig jaar vierde het koor, onder artistieke leiding van Wilbert Friederichs, het tienjarig bestaan met Het Akkoord van Beugen. De jubileumvoorstelling trok drie maal een uitverkochte zaal in De Weijer in Boxmeer. Het repertoire is duizelingwekkend divers. Pop, klassiek, close harmony, soul, musical... niets is het koor te dol. Met de nodige humor zingt Voix Là op de lieflijke tonen van Für Elise doodleuk over SM. Een instrumentale tango van Ástor Piazzolla verandert in een vocaal hoogstandje en wordt vervolgens weer afgewisseld met een gevoelig popliedje als My Heart With You. Anouk, Boudewijn de Groot of David Bowie... ze zouden zomaar voorbij kunnen komen in de huiskamers van Oploo. Naast de kleinkunst die Wilbert Friederichs zélf nog schrijft. Voix Là: niet te missen!Marjolijn Kruip - Lezing
Marjolijn Kruip is kunsthistoricus. Ze werkt als docent en onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Haar specialisme is middeleeuwse kunst en cultuur.

"Brullende leeuwen: ridders aan het Haagse Binnenhof"
De middeleeuwen staan bekend als het tijdvak van heldhaftige ridders en veel wapengekletter. Toch werden politieke kwesties niet alleen met het zwaard uitgevochten, maar ook met het geschilderde familiewapen en met kunst. Deze lezing gaat terug naar het Binnenhof in Den Haag in 1456. Met veel pracht en praal trachtte de grote Bourgondische hertog Filips de Goede daar een politiek conflict te beslechten. Een groep edele ridders ging de strijd met elkaar aan met het geschilderde wapen: een strijd om macht en aanzien, een strijd om leven en dood. (Geschikt voor iedereen die de kunst wil afkijken van dit middeleeuwse spel van macht en intrige!)


IN DE FINALE
JOHNNY ROMEIN
Bij Johnny Romein staat één ding altijd voorop tijdens zijn optredens en dat is een feest!
Hij stond in 1992 met twee singles tegelijk in de top 40. Met het succes van Je hebt me belazerd en Alie-mentatie vestigde Johnny Romein in één klap zijn naam. Elvis Presley was zijn muzikale inspiratie, André Hazes zijn voorbeeld en zijn artiestennaam is een ode aan zijn moeder. Johnny Romein, oftewel John van der Ree uit Sint Anthonis, zit al heel wat jaren in het vak.

De Amsterdammer werd in 1992 verrast door het succes van zijn singles Je hebt me belazerd en Alie-mentatie. "Dat heb ik te danken aan Will Luikinga en Bart de Graaff. Die draaiden Je hebt me belazerd één keer per week in hun radio-programma 'Will wil wel'. Jeroen van Inkel maakte Alie-mentatie groot. Hij kondigde in zijn radioshow een wereldprimeur aan. Iedereen dacht aan iets van Madonna ofzo maar dat werd Alie-mentatie van Johnny Romein", lacht hij.

Zijn repertoire is waarschijnlijk één van de meest veelzijdige van alle Nederlandstalige artiesten. Natuurlijk brengt hij zijn eigen hits waaronder "De Zingende Koster" met groot enthousiasme tijdens zijn shows maar ook nummers van zijn collega' s zoals André Hazes en René Froger brengt Johnny met het grootste gemak.
Johnny Romein is een echte gangmaker. Hij wil overal scoren! Het maakt hem niet uit of hij nu boven op het biljart moet staan of op het podium van desnoods Ahoy', hij komt overal tot zijn recht.